Tips til en god bilferie

Sommerferien står for døren, og meget tyder på på at Danmark, Norge og Tyskland bliver de oplagte rejsemål. Vi giver dig nogle gode ferietips her.

Uanset om turen er lang eller kort, er det en god idé at forberede kør selv-ferien i god tid. I øjeblikket har vi en række gode tilbud, som vil sikre at bilen er i topform til turen, at der er frisk luft i bilen, at der er ro på bagsædet og meget andet. 

Få et tilbud på sommertjek

Se vores tilbud på tilbehør og merchandise

Dokumenter og sikkerhedsudstyr til køreturen

Det kan godt betale sig at have styr på diverse papirer og dokumenter i god tid før sommerferien starter. Tjek at hele familiens pas og blå sygesikringsbeviser stadig er gyldige. Begge dele kan tage en del tid at få fornyet. Det samme gælder selvfølgelig kørekort.

Du skal medbringe 1. del af bilens registreringsattest, og hvis der ikke er EU nummerplader på bilen, skal den forsynes med et DK-skilt bagpå.

Det grønne og røde forsikringskort er hos flere forsikringsselskaber erstattet af en app til din smartphone. Selvom dette ikke er et krav indenfor EU, anbefaler vi alligevel at du tager det med som dokumentation for at bilen er forsikret.

Husk lovpligtigt sikkerhedsudstyr og nødvendige mærkater

Reglerne for obligatorisk sikkerhedsudstyr varierer en del fra land til land. Så du bør i god tid undersøge, hvilke regler, der gælder i de lande, du besøger undervejs. Fælles for alle er dog, at der skal være en advarselstrekant i bilen. Sørg for at den er tilgængelig – også efter bilen er pakket, så du ikke skal lede efter den, hvis du får brug for den undervejs.

Mange steder skal du betale motorvejsafgift og i visse byer er der desuden miljøafgift, hvor du skal registrere din bil eller købe en miljømærkat forvejen, for at køre ind i byen. I nogle lande kan du tilsvarende købe en mærkat til motorvejskørsel i forvejen.

Brug tid på at pakke bilen optimalt

Jo bedre du pakker bilen, jo bedre ligger bilen på vejen. Placér de tungeste ting længst muligt inde i bagagerummet så tæt på ryggen af bagsædet som muligt. Undlad desuden at pakke over niveau i forhold til bagsædet, så du har et godt udsyn og undgå at løse genstande rammer passagerer ved en uventet hård opbremsning.

Husk at pakke en rejsetaske med de småting, I får brug for undervejs og placer den i kabinen eller øverst i bagagerummet.

Skal du benytte tagboks?

Hvis der skal bruges ekstra plads til ferieturen, er en tagboks løsningen for mange. Der findes en række gode tips og idéer til, hvordan du udnytter pladsen optimalt og pakker tagboksen, så den påvirker bilens køreegenskaber mindst muligt. FDM har samlet ti gode råd til kør selv-ferierende i en artikel

Læs artiklen fra FDM

Specielt til campingfolket

Selvom du er rutineret campist, er det en god idé at få genopfrisket de vigtigste råd og vink til en sikker tur ud i ferielandet. SOS International bragte tidligere på året en artikel, som indeholder en række gode råd til dem, der skal have en campingvogn på slæb.

Se artiklen her

Hvis uheldet er ude

Bliver du imod forventning for et driftstop undervejs, er hjælpen indenfor rækkevidde med Volkswagen Vejhjælp. Det gælder også, når du tager bilen med på ferie i udlandet. Volkswagen Vejhjælp følger med i købet, når du får serviceret din bil hos os.

Mere om Volkswagen Vejhjælp